Mitä kiropraktiikka on?

Kenelle kiropraktiikka sopii?

Kiropraktiikka on maailman johtava luonnollinen terveydenhuollon ala, jossa ei käytetä lääkkeitä eikä muita elimistölle haitallisia aineita. Kiropraktiikka on turvallista ja tehokasta hoitoa, joka sopii kaiken ikäisille: kiropraktikolla säännöllisesti käyvät ihmiset tarvitsevat tutkimuksen mukaan muita harvemmin lääkkeitä, sairaalahoitoa ja lääkäreillä käyntejä. (JMPT 5/2007)

Kiropraktiikka keskittyy syyn, ei pelkästään oireen hoitamiseen. Keho toimii normaalisti vain, jos selkäranka ja hermosto toimivat oikein. Selkärankaa pitkin kulkevat hermostosi viestit aivoista kaikkialle kehoon: jokaiseen lihakseen, elimeen ja soluun. Samaa tietä kulkevat myös kehon viestit ja tuntemukset takaisin aivoihin. Erilaiset päivittäiset stressitekijät, kuten huonot työasennot, nukkuma-asennot, stressi ja onnettomuudet, voivat aiheuttaa selkärankaan virheasentoja eli subluksaatioita. 

Virheasentoja korjaamalla eli adjustoimalla kiropraktikko palauttaa selkärangan ja hermoston normaalin toiminnan, jolloin kehon luonnollinen paranemiskyky palautuu ja vahvistuu.

Kiropraktikot käyvät läpi kattavan ja vaativan viisivuotisen yliopistokoulutuksen. Asianmukainen koulutus takaa potilaalle ammattitaitoisen ja parhaan mahdollisen tutkimuksen ja hoidon.

Kiropraktiikka sopii kaiken ikäisille: nuorimmat asiakkaat ovat käyneet kiropraktikon tarkastuksessa aivan elämänsä alkutaipaleella - säännöllisesti hoidossa käy myös väkeä aivan ikähaitarin toisesta päästä. Onpa kyseessä sitten vastasyntynyt lapsonen, kiireinen keski-ikäinen, raskaana oleva äiti, tai huippu-urheilija, jokainen ihminen hyötyy paremmin toimivasta hermostosta - oireista riippumatta!

Lisää lasten, nuorten ja raskaana olevien kiropraktisesta hoidosta voit lukea osoitteesta tervelapsi.fi